Cocktail tools

Voor bartenders zijn cocktail tools essentieel. Deze tools zijn voor een bartender wat een instrument is voor een muzikant. Ook voor de thuis hobbyisten zijn de cocktail tools geschikt om je cocktail sets uit te breiden. Ze zijn nodig voor het maken van heerlijke smaakvolle cocktails.

In dit artikel hebben we informatie over de populairste cocktail tools die een ware aanvulling zijn op jouw huidige cocktail sets. Je zult zien waarom ze zo vaak gebruik worden door bartenders over de hele wereld. Je kunt ze allemaal individueel kopen maar ook in een handige tool set. Met een tool set heeft de persoon alles wat hij nodig heeft voor het maken van perfecte cocktails.

Shaker

De cocktail shaker is voor de bartender een onmisbare gereedschap. Hij wordt al jarenlang gebruikt voor het mixen van cocktails. Deze klassieke gereedschap is heel bekend want je ziet hem in bijna alle bars. Hij komt in verschillende stijlen en materialen. Je zet de juiste ingrediënten voor de cocktail erin. Je kunt hem dan mixen door de schaker te schudden.

Jiggers

Natuurlijk is het heel belangrijk dat je de juiste hoeveelheid van een ingrediënt in de cocktail zet. Met een jigger kun je de juiste dosering van drank in een cocktail schenken. Het wordt ook wel een barmaatje genoemd en de hoeveelheid wordt aangegeven in milliliters. Je kunt ze vinden in verschillende maten.

Strainers

Er zijn verschillende soorten strainers. Je hebt namelijk de normale cocktail strainer. Deze is geschikt voor het schenken van de cocktail uit een schaker. Hij voorkomt dat de ijsblokjes in de glas vallen en klotsen. Er zijn ook fine strainers of zeefjes. Dit wordt gebruikt voor heldere cocktails zonder kleine deeltjes ijs, citrus of mint.

Bar spoons

Een heerlijk drank roeren kun je niet doen zonder een geschikte bar spoon. Dit is een heel essentieel gereedschap om in je tool set te hebben. Er zijn bepaalde drankjes die niet geschud mogen worden, je kunt hem alleen roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *