Het kopen van een fles wijn

Tawny Reserve Porto

Ben je niet zo bekend met wijnen? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om een fles uit te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten wijn, zoals witte wijn en rode wijn. Maar zelfs wanneer je dat weet, zijn er nog talloze varianten waaruit je kunt kiezen. Het is dus handig om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken, om zo teleurstellingen te voorkomen. Daarom hebben wij dit artikel voor je geschreven. Zo is rode wijn kopen voor jouw voortaan een fluitje van een cent.

1884 Cabernet Sauvignon Estate Grown

Zo kies je de wijn

Je staat in de slijterij, en je zit talloze flessen wijn. Rood, wit en rosé, noem het maar op. Maar welke zou je nu moeten kiezen? Een logische eerste stap is om de verkoper te raadplegen. Vertel vooral voor welke gelegenheid je de wijn nodig hebt. En wil je de wijn bij het eten drinken, vertel dan wat je gaat eten. De verkoper kan je vast haarfijn uitleggen wat mogelijk een goede keuze voor je is. Wat je ook kunt doen, is de verkoper vragen naar zijn of haar favoriete wijnen.

Tevens is het vinden van een lekkere wijn een kwestie van uitproberen. Mogelijk zul je niet gelijk het lekkerste wijntje vinden, maar dat is logisch. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je een lekkere wijn proeft, je hier een notitie van maakt. Noteer ook vooral een aantal kenmerken van de wijn. Denk hierbij aan de afkomst en de fabrikant. Dit kan helpen om soortgelijke wijnen te vinden in de toekomst. 

Ruby Reserve Porto

Ten slotte kun je jouw wijnen ook online bestellen. Het is lang niet meer nodig om een slijterij te bezoeken. In dat geval krijg je jouw wijnen bij je thuisbezorgd, waardoor je niet eens meer de deur uit hoeft.