Inductie aansluiten laat je doen door de beste vakmensen

Inductie aansluiten is niet zo makkelijk als veel mensen denken. Bij bepaalde hoogtes stroomverbruik hoort ook een bepaalde soort stekker. Omdat je niet altijd weet met welk maximaal stroomgebruik je werkt, kun je natuurlijk ook niet weten welke stekker of aansluiting hiervoor nodig is. Daarom is het altijd handig om je inductiekookplaat aan te laten sluiten door een vakmens. Deze vakmensen weten precies wat ze doen en zo weet jij ook zeker dat het goed gebeurt. Dan loop je geen schade of lekstroom op en kan je gewoon lekker gaan koken zonder zorgen.

Stroomverbruik en de daarbij horende aansluitingen

Welke aansluiting nodig is voor een kookplaat hangt aan van het stroomverbruik van deze kookplaat. Er is bijvoorbeeld de welbekende kookplaat met vier kookvlakken die een wattgebruik van maximaal 3680 hebben. Deze kookplaten zijn makkelijk aan te sluiten via het stopcontact. Een eigen groep in de meterkast is hiervoor nodig.

Kookplaten die maximaal 7360 watt verbruiken hebben een andere aansluiting nodig. Hier heb je namelijk een perilex stekker voor nodig. Deze stekker haalt stroom uit twee verschillende groepen. Zo wordt het verdeeld en wordt niet een van de groepen belast. De meeste inductiekookplaten vallen hieronder.

In het geval dat een kookplaat meer dan 7360 watt verbruikt, dan heb je een andere soort aansluiting nodig. Je werkt dan alsnog met een perilex stekker, maar die moet je wel kunnen aansluiten op een 3-fasen meterkast. Dit soort meterkast komt vrijwel alleen voor in de nieuwbouw, maar kan naar wens ook in oudere huizen worden geïnstalleerd. Een kookplaat onder deze categorie heeft vaak 5 of meer kookzones.

Naast aansluiting is montage ook belangrijk

Na aansluiting door een vakmens zal je kookplaat het zeker doen, maar dan is het ook handig als deze gemonteerd is op je keukenblad. De vakmensen bij Vangasnaarinductie installeren je kookplaat, maar monteren deze ook nog op je keukenblad. Zo kun jij zonder zorgen aan de slag gaan met koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *