Koken met koffie

Koffie drink je natuurlijk in de ochtend om lekker wakker te worden of na het eten. Misschien nog een extra bakkie koffie voor op kantoor, maar dat is het wel voor de gemiddelde koffiedrinker. Toch kan je zoveel meer met koffie dan je in eerste instantie zou denken. Je kan koffie namelijk ook in de keuken gebruiken. En daar heb je geen professionele koffiemachine voor nodig! Wij leggen uit hoe dit werkt.

Lange geschiedenis

Koffie is een buitengewone culinaire partner en heeft een lange geschiedenis in de keuken. Het is niet alleen het “best bewaarde geheime ingrediënt” van chef-koks van vandaag. Stiekem is het gebruiken van koffie en koffiebonen in recepten al een stuk ouder en deed jouw oma dit ook al.
Je zult versteld staan van wat de toevoeging van koffie doet bij het dagelijks koken.

Waarom is koffie geschikt om mee te koken?

Een van de redenen waarom koffie perfect is om mee te koken is omdat kofie de smaken verhoogt van jouw gerecht. Ook zorgt koffie ervoor dat de sterke smaak bewaart blijft en creëert het een subtiele geroosterde smaak in het eten. Het is belangrijk op te merken dat het toevoegen van koffie aan hartige smaken zoals kruiden, specerijen en zouten, koffie tot een natuurlijke smaakversterker maakt.
Koffie in de keuken is zowel geliefd bij niet koffie drinkers als bij koffie liefhebbers. Ook mensen die weinig koffie drinken vanwege de cafeïne kan je een gerecht met koffie voorschotelen. Door het verwarmen wordt de cafeïne verwijderd uit de koffie.