Koken met zoete aardappels veel variatie mogelijk!

zoete aardappels uit de oven

De zoete aardappel is de laatste tijd erg in opkomst. Er wordt steeds meer koolhydraat arm gegeten en daarbij is de zoete aardappel een handig product. Een zoete aardappel ook wel bataat genoemd valt niet onder de aardappelen, maar onder de groenten. Door de lagere glycemische index is de bataat ook zeer geschikt voor mensen met diabetes. Met een zoete aardappel is veel verschil en bereiding en smaak mogelijk. In dit artikel worden enkele bereidingswijzen van de zoete aardappel besproken, zo kun je mooi inspiratie opdoen voor dit gezonde product.

zoete aardappels uit de oven

Zoete aardappels uit de oven

Zoete aardappels kunnen op verschillende manieren bereid worden. Een ervan is zoete aardappels uit de oven. Zelfs hierbij zijn nog verschillende mogelijkheden. Je kan ze in blokjes snijden of bijvoorbeeld in een langwerpige frietvorm, om zo de echte frieten te vervangen. Je kan ze ook als vervanger van gewone aardappels gebruiken in verschillende ovenschalen zoals: moussaka, Mexicaanse ovenschotels, lasagne of zelfs in een kapsalon. Als je standaard zoete aardappels wilt bereiden in blokjes, kan je ze op 200 graden ongeveer 30 minuten in de oven doen. Je kan bij de bereiding het beste de aardappels bedekken met een dun laagje olie, ook kan je kruiden naar smaak toevoegen. Enkele kruiden welke lekker zijn om toe te voegen zijn: zout, peper, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, komijnpoeder of vele andere. Het is lekker om zelf verschillende combinaties uit te proberen.

Zoete aardappels uit de pan

Net als een gewone aardappel kan je een zoete aardappel ook bakken in de pan. Ze hebben ongeveer een baktijd van 10-15 minuten. Het is ook erg lekker om de zoete aardappels in een grillpan te bakken. Het is lekker de zoete aardappel na te kruiden met zout en of peper.

Zoete aardappels koken

Gewone aardappels kunnen natuurlijk gekookt worden, dit kan ook met zoete aardappels. Ze hebben een kooktijd van zo ongeveer 15 minuten. De zoete aardappel kan zo gegeten worden, maar kan natuurlijk ook gestampt worden tot een puree. Er zijn zelfs vele stamppot recepten welke geschikt zijn voor een bereiding met zoete aardappel.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *