Met een sous vide kookboek kook je nog lekkerder!

Als je houdt van lekker koken dan is de term sous vide je vast niet ontgaan. Deze leuke, lekkere en makkelijke manier van koken wordt steeds populairder. Waarom zou je ooit nog anders willen als je deze makkelijke manier van koken eenmaal gewend bent? Voor de nieuwkomers aan deze tafel: sous vide is uit het Frans vertaald ‘onder vacuüm’ en betekent vacuümgaren. Met een goed sous vide kookboek heb je een mooie handleiding om het beste met dit apparaat om te gaan. In deze speciale sous vide kookboeken vind je verschillende gerechten die je met de sous vide bak kan maken.

Hoe werkt sous vide koken?

Sous vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op temperatuur gebracht worden. Deze temperatuur is vaak laag en is constant hetzelfde. Op die manier kan het vlees lekker lang garen op dezelfde temperatuur. Daardoor wordt het gelijkmatig gaar en proeft elke stukje vlees precies hetzelfde. Komt het bij jou vaak voor dat je vlees te goed gebakken is en je het rode malse vlees nu nergens meer te vinden is doordat het vuur te hoog stond? Dan is een sous vide bak misschien een goede optie voor jou. In het sous vide kookboek staan alle recepten overzichtelijk uitgelegd. Jij hoeft alleen maar de temperatuur goed in te stellen en de tijd in de gaten te houden.

Wat heb je er allemaal voor nodig?

Sous vide is een bepaalde manier van koken. Je hebt dus niet alleen vacuüm zakken nodig. Als je eenmaal alles hebt aangeschaft, wil je nooit meer terug naar een gewone pan. Het is de investering dus dubbel en dwars waard. Je hebt een sous vide stick en een waterreservoir nodig. Dit is een soort grote bak. Of je gebruikt een speciale sous vide wateroven om alles in op te warmen. Als laatst heb je een vacuümmachine, vacuümzakken of vacuümfolie nodig. Het is niet absoluut noodzakelijk, maar als je voor het beste resultaat wil gaan is een echte vacuümmachine natuurlijk het best. Zo’n machine heb je al voor minder dan zestig euro. Dat kost een goed chique diner met z’n tweeën ook, dus dat heb je er zo uit.

Sous vide koken voor iedereen

Een chefkok kunnen we niet allemaal worden, maar sous vide koken kan je wel leren. Sous vide koken levert gelukkig aardig wat voordelen op. Je kan bijvoorbeeld gerechten maken die op een klassieke manier niet lukken of niet makkelijk zijn. Je bespaart een heleboel tijd in de keuken, omdat je niet bij het vlees hoeft te wachten. Het is een hele veilige manier van voedsel klaarmaken, mits je de vacuümzakken goed sluit. Ook wordt het eten beter bereid aangezien het vocht en smaak kan behouden binnen de zak. Dat is een groot voordeel, want des te meer smaak er aan je eten zit, des te minder smaakmakers, zoals zout, je hoeft toe te voegen. Dat is lekker, maar ook nog gezond. Bovendien kook je zonder boter of olie in de pan en dat is helemaal perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *