Pinot Grigio: Exclusief en toch betaalbaar

Ben je op zoek naar een goede Pinot Grigio? Deze Italiaanse wijn kan namelijk een goede aanvulling zijn op jouw maaltijden. Het is een wijn die ook in Frankrijk wordt gemaakt onder de naam Pinot Gris, wat in feite hetzelfde is. Als je bij verschillende verkooppunten gaat kijken voor jouw aankoop, mag Flesjewijn.com niet ontbreken. Zo heb je een betaalbare wijn in handen waar je toch veel uit kunt halen. Maar wat is het voor wijn en op welke manier wordt deze gemaakt? Onderstaande informatie geeft jou meer kennis en feiten, zodat je indruk maakt op jouw visite. 

De smaak van een Pinot Grigio 

Een Pinot Grigio is een zachte wijn. Het heeft een lichtere en fruitigere smaak dan de Pinot Gris. Door de lichte kruiding kun je het goed wegdrinken. Hierdoor kun je dus ook te snel drinken. Het maakt het daardoor wel een goede wijn voor verschillende gelegenheden. Denk daarbij aan een zomerse borrel of bij het nuttigen van een aperitief. De wijn moet hiervoor altijd op ongeveer 7 graden geserveerd worden. Zo komt de smaak namelijk het beste naar voren. Je kunt de wijn daarom het beste vier uur voor het serveren in de koelkast leggen. 

De kleur van de wijn en druif 

Een Pinot Grigio is ongemengd. Dit houdt in dat er van maar een druivensoort gebruik is gemaakt om de smaak te verkrijgen. De druivensoort varieert van grijsblauw tot roze bruin. Daarom zullen alle wijnsoorten die binnen de Pinot vallen een andere kleur hebben. De Grigio is vaak voorzien van een lichtere en wittere kleur dan bijvoorbeeld de Pinot Gris, welke voornamelijk lichtgeel uitziet. Er wordt dus gebruik gemaakt van de lichtste druivensoorten om deze kleur te verkrijgen. Hieraan ga je jouw wijn dus ook direct herkennen tijdens het inschenken.

Combineren met verschillende lichte maaltijden 

Je kunt de Pinot Grigio goed combineren met verschillende maaltijden. Zo zal het bij de Grigio voornamelijk gaan om de aperitiefhapjes. De lichte hapjes kunnen daarbij het beste in Italiaanse stijl worden gehouden. Denk daarbij aan bruschetta, waar je verschillende toppings op kunt doen. Ook stukjes kaas zullen het altijd goed doen en laten alle smaken goed overkomen. Door in de Italiaanse sferen te blijven heb een complete smaakbeleving en zal je echt gaan genieten van de wijn. Ga niet voor een te zware maaltijd, want dan zal de wijnsmaak volledig weg gaan vallen. 

Vraag advies 

Als je nog niet precies weet of een Pinot Grigio bij jou gaat passen is het goed om advies op te vragen bij een professional. Deze professional kan namelijk veel informatie geven over de wijn en jou ook advies geven op het gebied van gerechten. Hierdoor is jouw keuze eenvoudiger te maken en kun je er ook het beste uit gaan halen. Het gaat er uiteindelijk om dat je deze wijn echt leert ontdekken en het jouw geld waard gaan zijn. Je hebt dan in ieder geval een betaalbare variant in handen, die jou een nieuwe smaakbeleving geeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *