Wat is Peroni bier en waarom is het zo populair in Nederland?

Peroni bier

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat er in Nederland veel meer soorten bier worden gedronken dan alleen de Hollandse bieren. Met name Peroni bier is hier erg populair. Op de terrassen in de Randstat is Peroni bier niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar waar komt dit unieke biertje eigenlijk vandaan? Waarom is het hier zo populair? En wat zijn de kenmerken ervan?

Peroni bier

Over Peroni bier

Peroni is een relatief jong biertje. Dat wil zeggen dat het ongeveer zo’n 35 jaar geleden is ontstaan. Veel andere biermerken – met name de bekende – gaan al lang mee. Peroni bier is een nieuwe speler maar daardoor niet minder goed. Zoals de naam al doet vermoeden is Peroni bier van oorsprong Italiaans. De basis van Peroni gaat echter verder terug. Het Peroni bier dat we nu kennen en drinken, is jonger. 

Over de smaak

Peroni bier kun je onderdelen in een aantal soorten. Met name Peroni bier nastro azzurro is erg populair in Nederland. De kans is groot dat wanneer je zo’n biertje hier bestelt, je deze soort krijgt. Deze soort van Peroni bier is een heerlijk blonde pilsener en wordt dus ook veel in de zomer gedronken. Het hoppige aroma is tevens scherp en past goed bij warm weer. Met een alcoholpercentage van 5% is dit bier aan de hogere kant maar zeker niet bij de top als het gaat om alcohol in bier. De heerlijk frisse smaak heeft onmiskenbaar een vleugje Italiaanse stijl. Peroni bier is niet met een ander biertje te vergelijken. 

De originele Peroni

Het originele Peroni bier is dus wel oud. Sterker nog: het wordt al sinds 1963 gebrouwen. Dat is lang, maar er zijn nog veel oudere bieren. Dat wil overigens niets zeggen over de kwaliteit. Peroni heeft ongeveer een vijfde van de Italiaanse markt in handen en is na Heineken de grootste in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *