Welk soort bier geef jij cadeau?

alle bieren

Het is ontzettend leuk om bier cadeau te doen. Er zijn veel verschillende soorten speciaalbier verkrijgbaar en je kunt hier zelf een pakket mee samenstellen. Maar welk soort bier kun je nu het beste cadeau doen? In dit artikel bespreken we vier soorten speciaalbier.

bieren

IPA bier

Een van de meest populaire speciaalbieren is IPA bier. Het speciale aan dit bier is dat het meer hop bevat dan andere soorten, waardoor de smaak wat bitter is. Ook heeft IPA bier hierdoor een lekkere geur. Daarbij is het alcoholpercentage van IPA bier vaak hoger dan dat van andere biersoorten.

Blond bier

Een biersoort dat voornamelijk in België wordt gebrouwen is blond bier. Dit speciaalbier heeft een heldere, goudgele kleur, vandaar ook de naam ‘blond bier’. Net als bij IPA bier is het alcoholpercentage van blond bier vaak iets hoger dan andere soorten speciaalbier. De smaak van het bier is soepel, waardoor het een heerlijke drank is om te drinken op warme zomerdagen.

mr. hop logo

Oud bruin bier

Oud bruin bier wordt voornamelijk gebrouwen in Nederland en België. Dit bier is donkerbruin van kleur en heeft een wat lager alcoholpercentage. De Nederlandse en Belgische variant verschillen echter van elkaar. Zo heeft de Nederlandse variant een donkerbruine een zoete smaak, terwijl Belgisch oud bruin bier juist wat zurig smaakt.

Dubbel bier

Dubbel bier is ook een biersoort dat veel wordt gedronken. Het speciale aan dit bier is dat het dubbel vergist is, waar het zijn naam ook aan dankt. Het speciaalbier heeft een donkerblonde tot middelbruine geur en een zachte, zoete smaak.